Stolčki za hranjenje

Stolčki za hranjenje so različni, nekateri celo rastejo skupaj z otrokom.

Ponudniki dajejo na trg vedno nove in sodobnejše stlčke za hranjenje, med njimi so nekateri takšni, ki so namenjeni otrokom od rojstva dalje in jih lahko damo v ležeči položaj, da lahko otrok po hranjenju tudi nekoliko zaspi. Sicer je slednji nastavek za hranjenje v veliki meri podoben lupinici in so mnogi starši prepričani, da je veliko bolje kupiti lupinico, kakor stolček, je pa njuna funkcionalnost enaka. Prav tako pa je na voljo stolček za hranjenje, ki raste skupaj z vašim otrokom.

Pa si poglejmo nekoliko poglejmo, kako neki lahko stolček raste skupaj z našim malkom. Stolčke, ki rastejo skupaj z otrokom lahko začnemo uporabljati pri šestih mesecih oziroma takrat, ko je otrok sposoben samostojno sedeti. Zanimivost tega stolčka je tudi, da večji kot je otrok, lažji je stolček, saj se neprestano odvzemajo stvari. Ob koncu uporabe stolčka, pa lahko stolček uporabi v mladinski sobi in lahko na njem sedi ob pisalni mizi ali nanj sedi celo kakšen odrasel. Ti stolčki so leseni in zelo priročni. Nimajo funkcij naklona, so pa uporabni in starši pogosto posegajo po njih. Dandanes so tovrstni stolčki za hranjenje tudi iz modernih mas, tudi s kakšne plastične mase, a je zanimanje za lesene še vedno največje.

Prednost stolčka za hranjenje, ki raste skupaj z otrokom je tudi ta, da ga lahko zelo zgodaj vključimo med nas in lahko otrok prične jesti pri mizi. Velikokrat se otroci zelo veselijo, da lahko sedijo zraven nas in jedo z nami. Podjetja, ki delajo te stole so mnoge prepričala predvsem z uporabnostjo in preprostim videzom. Nekaj povsem drugačnega pa stolček, kateri je namenjen zgolj hranjenju in je v bistvu na kolesih, lahko se ga prestavlja, vsebuje pa tudi ogromen sedež, v katerem lahko otrok sedi, čaka, da bo pripravljeno kosilo, lahko tudi z nami kuha, le da ima svoje posodice na mizi, ki se nahaja pred stolčkom in v veliko primerih je tak stolček prilagodljiv kar se tiče otrokovega naslova.

Otrok je v stolčku pripet z varnostnimi pasovi, prevleke so pralne ali se jih da lepo umiti, vsebuje pa tudi dodatno košaro, kamor je mogoče odločiti stvari, katere potrebujemo za hranjenje otroka. Je pa res, da so vsi ti sedeži namenjeni le uporabi v vašem stanovanju, njihovo prenašanje je zelo oteženo in nisemiselno. Tako ga nikakor ne morete vzeti v kolikor se odpravljate na obisk, ne more z vami k starim staršem in ne more z vami v restavracijo.

Veliko restavracij ima stolčke za hranjenje že v sami restavraciji in lahko predhodno prosite zanj ter vam ga prinesejo ali pripeljejo. Pri starih starših pa se lahko uporabi zložljiv sedež za hranjenje, ki se nahaja v posebni vreči in je namenjen predvsem hranjenju na dopustu, pri prijateljih, starih starših in znancih. Ti stolčki se najpogosteje namestijo za mizo. Obstaja pa možnost, da nimate morda primerne mize in da vozička ne bo mogoče pritrditi.

Stolček za hranjenje mora biti vselej pri roki, v kolikor ga ni je potrebno otroka hraniti tako, da sedi pri nas.