Različne in zanimive igre za pare

Družabne igre v fizični obliki so še vedno zelo priljubljene in neredko so v precej veliki prednosti pred igrami, ki se jih igra na računalnikih in drugih pametnih napravah. Zakaj je temu tako, vam najverjetneje ni treba posebej razlagati. Druženje v živo je zagotovo veliko bolj prijetno, nenazadnje tudi zabavneje.

Nekatere igre za druženje so namenjene velikim množicam, po drugi strani so na voljo tudi igre za pare. Te so še posebej dobrodošle za vse tiste, ki okoli sebe ne marate prevelike gneče in se raje zabavate v dvoje. In katera družabna igra za dva vam najprej pride na misel? Štiri v vrsto, šah, nenazadnje tudi igra Človek ne jezi se. Za slednjo sicer velja, da se jo lahko igra tudi v nekoliko večji družbi.

Povsem nove igre za pare

Nekatere igre za pare so tako dobro poznane in igrane, da le redko kdo ne ve zanje. Najbolj priljubljene smo omenili že uvodoma. Teh iger se pravzaprav nikoli ne naveličamo, še posebej pa ne v dobri družbi. Po drugi strani pa je morda čas, da preizkusimo še kakšno povsem novo igro, za katero do sedaj niti nismo slišali.

Sicer pa so igre za pare v veliki večini v obliki kart. Takšna vedno priljubljena je na primer igra Spomin. Ste ga kdaj igrali? Takšna igra je priljubljena tako med najmlajšimi družinskimi člani kot tudi med najstarejšimi. In kje lahko najdete ideje za nakup povsem nove igre za pare? Na spletu je kar nekaj prodajaln, kjer lahko izbirate med številnimi družabnimi igrami; tudi med takšnimi, za katere slišite prvič.

Fog of love ali pa Fungi

Če ste na novo zaljubljeni, je za vas odlična izbira igra za pare, ki se imenuje Fog of Love. Stavimo, da zanjo prav zagotovo še niste uspeli slišati. Ali pač? Igra slovi po tem, da zvezo lahko zelo okrepi ali pa tudi uniči, toda ne dobesedno. Je torej odlična simulacija ljubezenskega razmerja. Igralca ob doseganju skupnih ciljev žonglirata še z osebnimi cilji, ki pa so nasprotnemu igralcu skriti.

Tudi izbira igra za pare Fungi je zelo dobrodošla. To je igra, v kateri dva igralca tekmujeta v nabiranju različnih vrst gob. Te so narisane na karticah, ki jih je treba pomešati v kupček. Z njega pa nato nekaj kart razprostremo po sredini mize. To predstavlja pot v gozd, ki jo vidimo. Ko hodimo po poti ter pobiramo kartice, se pred nami odpira nova pot, ki je povsem neznana.