Poligon varne vožnje za avtomobiliste in motoriste

Pri opravljanju vozniškega izpita imamo vedno v mislih vse svoje obveznosti, ki nas še ločijo do prejema vozniškega dovoljenja. Gotovo pri tem pomislimo tudi na tečaj varne vožnje, ki nas čaka pravzaprav po zaključku glavnine šolanja in usposabljanja. Vozniško dovoljenje že dobimo, nato bomo morali še več mesecev čakati na to, da lahko zapeljemo še na poligon varne vožnje.

To je obveznost za voznike, ki delajo izpit za avto ali motor, zato se dodatnemu usposabljanju ne moremo izogniti. Ne gre pa za nujno zlo, temveč za priložnost, da še izpilimo svoje spretnosti, ki smo jih pridobivali pri usposabljanju v avtošoli in nato pri vožnji po cestah, preden sploh zapeljemo na poligon varne vožnje. Tako bomo s celotnim usposabljanjem dosegli najboljši učinek, po prejemu polnopravnega vozniškega dovoljenja bomo res dobro pripravljeni na udeležbo v prometu.

Avtošola za poligon varne vožnje

Poligon varne vožnje ni v domeni avtošole, a to ne pomeni, da si ne bomo mogli pomagati z njihovimi storitvami. Že v izhodišču si lahko zagotovimo boljšo izkušnjo, če izberemo dobro avtošolo za šolanje in usposabljanje. Navsezadnje se pripravljamo tudi na poligon varne vožnje, predvsem pa pravočasno dobimo vse informacije o obveznostih, ki nas čakajo.

Avtošola ZŠAM Celje že na svojih spletnih straneh predstavlja obveznosti za kandidate, vključno s tečajem varne vožnje. Tako se pravočasno pripravimo na dodatno usposabljanje in vse obveznosti uspešno opravimo, kar je pravzaprav naloga, zaradi katere izberemo dobro šolo vožnje.

Opravki pri poligonu varne vožnje

V primerjavi s celotnim šolanjem in izobraževanjem v avtošoli je poligon varne vožnje precej enostaven in predvsem veliko manj zamuden. Opraviti moramo dodatno usposabljanje oziroma tečaj varne vožnje, hkrati pa se udeležimo še skupinske delavnice o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa. Termin za varno vožnjo dobimo hitro, vse opravimo v nekaj dneh.