Kokosovo olje je dovolj stabilno

Eno od najbolj vsestranskih in koristnih živil je kokosovo olje. Uporablja se ga lahko za kuhanje, peko in cvrenje, tako slanih jedi kot sladic. Najbolj zaželeno je ekstra deviško kokosovo olje. Razlika med ekstra deviškim, deviškim, rafiniranim in nerafiniranim kokosovim oljem je v tem, kakšen je postopek pridobivanja. Najboljše kokosovo olje je pridobljeno pri nizkih temperaturah in brez kemične obdelave. Le na tak način ohrani vse svoje lastnosti, zaradi katerih je tako zaželeno. Lahko se ga uporablja pri cvrenju in peki, saj je stabilno pri visokih temperaturah, oznaka ekstra deviško kokosovo olje pa pove, da so ga iz mesa kokosa stisnili le enkrat.

Kokosovo olje polnega in naravnega okusa

Ekstra deviško kokosovo olje ima najboljši in najbolj poln okus, barvo in ga je najbolje uporabiti kot hladno polivko, torej je najbolje, če ni toplotno obdelano. Poleg tega, da se ga lahko uporablja kot preliv na solati, se lahko uporabi v namazih ali pri pripravi zelo priljubljenih presnih sladic. Obstaja več dobrih razlogov, zaradi katerih je povzdignjeno na piedestal super hrane. Je namreč prijazno do človekovega prebavnega sistema, je lahko prebavljivo in tudi izboljša prebavo, pomaga okrepiti imunski sistem, telesu pomaga, da bolje vsrka hranljive snovi, izboljša izločanje hormona trebušne slinavke ali inzulina.

Kokosovo olje je za slano in sladko

Morda bi koga odvrnilo to, da ima res kakovostno kokosovo olje blag vonj in okus po kokosu. Jedem zato da tipičen priokus, ki bo nekaterim všeč in nekaterim ne bo všeč. Za vnos dovolj kakovostnih maščob se lahko doda hranljivim in okusnim smutijem ali jutranji ovseni kaši, ki vam bo dala dovolj energije, da boste zlahka prestali naporen delovni dan. Ko boste brali opis olja, se ne prestrašite novice, da vsebuje veliko nasičenih maščob. Te maščobe niso transmaščobe, ki se jim je treba izogibati, raziskave pa niso pokazale, da bi bilo zaradi tega škodljivo. Še več, ljudje s pacifiškega otočja, ki redno uživajo to kokosovo olje, skorajda ne vedo za bolezni srca in ožilja.