Mizarstvo je obvladal že Jezus

Vsak dom potrebuje pohištvo, ki služi več namenom. V omaro se pospravijo razni predmeti, kot so oblačila, knjige in krožniki. Na stolih ljudje sedijo za mizo. Na mizo se postavi posoda s hrano. Pohištvo se lahko kupi že narejeno ali se ga naroči pri mizarju, katerega glavna dejavnost je mizarstvo. Gre za staro obrt, katere mojster naj bi bil že Jezus. Čeprav se obrt imenuje mizarstvo, to ne pomeni, da se v njenem okviru izdelujejo le mize. Miza je le en od kosov pohištva, ki ga lahko izdela mizar. Mizarstvo namreč pomeni izdelovanje kateri kolih izdelkov iz lesa, predvsem pohištva. To je lahko izdelano čisto po meri naročnika: http://www.mizarstvo-skica.si/.

Mizarstvo izdela pohištvo po meri

Posameznik, katerega kruh in mleko je mizarstvo, bo za stranko izdelal pohištvo, ki bo narejeno po takšnih merah, ki so najbolj primerne za njegov dom. Ko je govora o merah, ne gre le dobesedno za mere, temveč gre tudi za osebni okus. Omara je lahko izdelana na primer tako, da je v njej več polic za zložene kose oblačil, lahko pa je izdelana tako, da je v njej več prostora za oblačila, ki visijo na obešalnikih. Vrata so lahko drsna ali klasična. Takšno mizarstvo, ki obljublja stranki individualni pristop, bo ponudilo edinstvene izdelke, ki se bodo ujemali z okusom posameznika.

Mizarstvo ponuja ustrezne rešitve

Izkušen mizar, ki se že leta ukvarja z mizarstvom, bo vedel, na kaj mora biti stranka pozorna in kdaj lahko ponudi boljšo rešitev. Mizar mora imeti poleg občutka za estetiko tudi dobro prostorsko predstavljivost, da bo vedel, ali so želje stranke izvedljive in ali so ustrezne glede na prostor, v katerem bi stalo želeno pohištvo. Po novem mizarstvo ponuja po navadi brezplačen 3D-izris pohištva v prostoru, da si stranka lahko čim bolje predstavlja, kako bo prostor s pohištvom izgledal. Zelo priljubljene in uporabne so vgradne omare, ki jih je težje najti v trgovini, kar pa mizarstvo naredi brez težav. Enako velja za masivno pohištvo, ki ga je v trgovini težje najti, prav tako je tam zagotovo dražje.