Najboljši materiali za posteljo

Največ pozornosti pri opremljanju postelje požanjejo ležišča, kar je seveda prav – vzmetnica ima glavno besedo pri tem, kako udobno in zdravo bo spanje. A to še ne pomeni, da lahko druge kose kar zanemarimo. Najboljši vzglavniki lahko močno pripomorejo h kakovosti spanca, enako velja za posteljnino in odeje. O končni izkušnji veliko odločajo materiali, v katere se zavijemo po koncu dolgega dne.

Materiali pri vzglavnikih

Najboljši vzglavniki imajo kakovostna polnila, ki so lahko naravnega izvora, lahko pa so tudi umetna. Za posebej kakovostne veljajo polnila iz naravnega perja ali puha, na voljo pa so še razni drugi naravni materiali, tudi recimo kamelja volna in druge eksotične možnosti. Med sintetičnimi polnili izstopa spominska pena, ki ponuja vrhunske lastnosti za uporabo v vzglavnikih, na voljo pa so še razna druga polnila, tudi imitacije naravnega perja ali volne.

Treba pa je opozoriti, da so najboljši vzglavniki lahko precej dragi. Svojo ceno seveda upravičujejo z odličnimi lastnostmi in s pozitivnim učinkom na zdravje, nenazadnje pa je kakovosten spanec neprecenljiv. Splača se torej odšteti vsaj kakšnega stotaka za dober vzglavnik, saj se bo na dolgi rok investicija vsekakor obrestovala.

Materiali pri posteljnini

V neposrednem stiku pa smo večinoma z drugo posteljnino, predvsem s prevlekami za jogi in vzglavnik ter odejo. Tudi pri teh izdelkih so ključnega pomena zdravju prijazni in udobni materiali. Posebej priljubljena je posteljnina iz satena, ki je odlična izbira za tiste, ki želijo kar najbolje poskrbeti za svoje udobje. Posteljnina iz satena posnema lastnosti svile, je pa bistveno cenejša. Na otip je zelo prijetna, tako da navdušuje tudi pri dolgoročni uporabi. Dobro se obnese v vseh razmerah, če seveda izberemo pravi komplet – posteljnina iz satena je na voljo v različnih izvedbah, najdejo se tudi ceneni kompleti iz poliestra, ki niso primerni za nikogar, ki si lahko privošči bombažno posteljnino.