Hitra registracija domen

Kako poteka registracija domen in kaj moram vedeti o njej? V članku si lahko preberete vse o tem, kako in kje lahko registrirate url spletni naslov in kako poteka postopek. Izvedeli boste prav vse, kar morate vedeti v ta namen. Četudi tega še nikoli niste počeli, se lahko v hipu naučite. Registracija domen je namreč hitra in zelo enostavna, zato se je lahko loti prav vsak. Če bi radi registrirali url spletni naslov, samo sledite spodnjim navodilom!

Kako registrirati domeno?

Registracija domen je zelo preprosta. Na spletni strani ponudnika Domenca.com lahko celoten postopek opravite v manj kot minuti. Zato kar pogumno, saj ni prav nič težko. Pri tem je treba vedeti le, katero domeno oziroma url spletni naslov želite registrirati. Vsak url naslov je sestavljen iz domenske besede, nato sledi pika in končnica. Tudi končnica je poljubna, saj imate na voljo tako variante .si in .com kot tudi marsikatero drugo končnico. Vse, kar morate storiti, če želite kupiti svoj url naslov za spletno stran, je:

  • da izberete url spletni naslov, ki vas najbolj prepriča,
  • da preverite, ali je izbrani spletni naslov še prost,
  • da kliknete registracija in sledite postopku do zaključka,

Po plačilu izbrani url naslov postane vaš za določeno obdobje. Registracija domen običajno traja eno leto, lahko pa tudi več ali manj časa. Po tem obdobju registracije domene ne smete pozabiti podaljšati. A ne skrbite: ni si vam treba nastavljati opomnikov ali zapisovati datumov podaljšanja v koledar, saj vas bo na to pravočasno opomnil ponudnik storitve! Če se za podaljšanje ne odločite, bo url spletni naslov spet prost in na voljo za to, da ga zakupi kdo drug.

Kaj pa spletno gostovanje?

Če potrebujete domeno, potem potrebujete tudi spletno gostovanje. Registracija domen je namreč storitev, s katero vaša spletna stran dobi svoj url naslov, gostovanje pa storitev, s katero ji je omogočen prostor na strežniku. Najbolje je, če obe storitvi zakupite kar skupaj in tako poskrbite za vse na enem mestu, saj je tako najbolj enostavno. To se pogosto splača tudi finančno, saj ponudniki omogočajo različne posebne akcije. Splača se vam jih izkoristiti, zato vsekakor preverite, ali je trenutno kakšna na vidiku. Tako lahko privarčujete nekaj evrov. Že veste, katero domeno boste registrirali?