Dodatna ponudba pri nakupu oken

Pogosto je možno najti za PVC okna ugodno ponudbo, ki je kot nalašč za tiste, ki bi radi svoje stanovanjske ali druge prostore opremili z dobrimi okni za nizko ceno. Je pa treba nekaj pozornosti posvetiti temu, kaj cena vključuje in kakšna dodatna ponudba je še na voljo. Stroški pri nakupu oken namreč niso zgolj enodimenzionalni, temveč vključujejo še nekatere druge postavke, ki jih je treba upoštevati.

Montaža PVC oken

Ali je za PVC okna montaža vključena v ceni? To je vedno dobro vprašanje, saj so stroški vgradnje nezanemarljivi. Če najdemo PVC okna ugodno, je čisto možno, da je nižja cena posledica dejstva, da montaža v ta znesek ni vključena. Tako moramo za vgradnjo poskrbeti sami, torej moramo upoštevati še dodaten strošek, ki ga bo prinesel najem mojstrov za montažo. V takšnih primerih je pogosto bolje najti ponudbe, pri katerih je za PVC okna montaža že vključena v ceno. Znesek bo resda že v izhodišču nekoliko višji, a poleg oken dobimo še strokovno montažo, ki ne bo zahtevala doplačila.

Seveda pa to, da najdemo za PVC okna ugodno ponudbo, še ne pomeni, da ni v ceno vključena tudi montaža. Treba se je torej o dodatni ponudbi in vključenih storitvah pozanimati vnaprej.

Druga dodatna ponudba

Za PVC okna montaža navadno vključuje tudi dostavo, ni pa nujno, da so stroški prevoza res vključeni v tej ceni. Prav tako je treba na te paziti v primeru, da nameravamo okna vgraditi sami – morda bo prevoz stal toliko, da se splača ob tem doplačati še malenkost za dejansko montažo.