Barvite in obstojne stenske obloge

Za udobnejše in bolj sproščeno bivanje je včasih dovolj, če prostor osvežite s kakšnim posebnim kosom pohištva, ki bo poživil vzdušje. Če ste zadovoljni z opremo v svojem domu, ampak se vam vseeno zdi, da bi prostor potreboval konkretno spremembo, potem lahko to storite z unikatnimi stenskimi oblogami.

Eden od bolj zanimivih materialov, ki postaja vse bolj priljubljen v sodobnih hišah in stanovanjih, je bunja kamen, ki je primeren tako za notranje kot za zunanje prostore. Za več informacij o tem pobrskajte po spletnih straneh PietraProject: https://www.pietraproject.si/dekorativni-kamen/bunja-split-face.

Če imate neurejeno dvorišče ali dovoz in potrebujete domiselne rešitve za poživitev zunanjih površin, pa se lahko odločite za različne škarpe, ki jih izdelujejo pri podjetju Libela group, klikni na njihovo spletno stran in se prepričaj.

Bunja kamen za ljubitelje klasike

Pri opremi doma je pogosto najboljša rešitev tista, ki omogoča kombinacijo z različnimi ambientalnimi slogi. Največje prednosti materialov, kot je bunja kamen, so predvsem v njihovi raznovrstnosti, ki je običajno dosežena s posebnim načinom površinske obdelave. Ta zagotavlja, da se v trenutku, ko snop dnevne svetlobe pade na površino, ustvari poseben učinek, ki daje občutek toplote.

Zaradi tega posebnega načina obdelave je bunja kamen odporen na vse vremenske pogoje in se zato odlično obnese tudi na zunanjih površinah. Ker je na voljo v vseh možnih zemeljskih barvnih odtenkih, bo predvsem zanimiv za minimaliste in ljubitelje klasičnih in nevsiljivih vzorcev, saj je zaradi svojih izjemnih lastnosti resnično nevpadljiv in ne privablja posebne pozornosti.

Vsestransko uporaben in izredno obstojen

Ena od velikih prednosti, ki jo ima bunja kamen, je predvsem njegova obstojnost, saj se ne kruši in ne spreminja barve. Zaradi izjemne odpornosti na zunanje vplive je primeren za vgradnjo v poslovne stavbe. S surovo obdelano površino vsakemu objektu doda prepotrebno razgibanost in ga dodatno poživi, ne glede na to ali gre za notranje ali zunanje površine.

Če vas zanima, kje vse še lahko vgradite bunja kamen, boste odgovore našli na spletnih straneh podjetja PietraProject, kjer vam je na voljo pestra ponudba stenskih in talnih oblog različnih materialov in barvnih kombinacij.

Škarpe za dodatno oporo in tudi kot okrasni element

Za poživitev zunanjih površin vam lahko škarpe služijo kot okras in hkrati kot oporni zid z dodatno funkcijo drenaže. Lahko se odločite za klasično izvedbo z opažem in vgradnjo betona in železne armature, ki spada med zahtevnejše, ali pa izberete kamnite oziroma dekorativne škarpe.

Betonske škarpe zahtevajo posebno natančno izvedbo, zaradi česar je pred začetkom del potreben temeljit predhodni ogled terena. Le tako bo lahko izvajalec določil ustrezne dimenzije temeljev in opornega zidu.

Z izdelavo drenaže in ustreznim sistemom odvodnjavanja se prepreči pritisk vode na oporni zid, poleg tega pa je tudi manjša verjetnost za spodkopavanje temeljev. Betonske škarpe lahko tudi obložite z dekorativnim kamnom, vendar je v tem primeru potrebno opraviti hidroizolacijo zaledja opornega zidu.

Kamnite škarpe so lahko enostranske ali dvostranske. Če ne veste, katere bi bile najprimernejše glede na vaše potrebe, se posvetujte s strokovnjaki podjetja Libela group, kjer imajo dolgoletne izkušnje na področju izdelave podpornih in nosilnih elementov. Za dodatne informacije o tem klikni tu.