Mezoterapija in fototerapija za vašo kožo

Imate morda določene težave s kožo in vam je že kdo svetoval, da bi razmislili bodisi o mezoterapiji, bodisi o fototerapiji? Ste morda že kdaj naleteli na ta dva izraza v sodelovanju s kožo in ste se vprašali, kaj neki bi bile takšne terapije? Potem nadaljujte z branjem, saj vam želimo zelo na hitro razložiti, kaj fototerapija in mezoterapija sta, kje lahko najdete več informacij ter konec koncev, kje lahko tudi rezervirate svoj termin za takšne storitve.

Fototerapija je v bistvu zdravljenje z UV žarki in je dermatološka storitev, ki zagotavlja visoko varnost in preprosto izvajanja, kar se potem odraža v tem, da je fototerapija postala izredno pogosta metoda zdravljenja številnih kožnih bolezni. Za zdravljenje s fototerapijo se ljudje običajno odločajo pri težavah z luskavico, atopijskim dermatitisom, ekcemu na koži, srbenju kože iz različnih vzrokov ter raznih drugih kožnih stanjih. Pred pričetkom fototerapije je ključen posvet z dermatologom, ki lahko odloči katera vrsta fototerapije je primerna za vas.

Mezoterapija je na drugi strani nek medicinski postopek, kjer se s pomočjo tankih igel v kožo vbrizgava aktivne snovi in se tako mezoterapijo uporablja za pomlajevanje obraza, glajenje gub, odpravo celulita in tudi zdravljenje izpadanja las. V sklopu mezoterapije se v vaše telo vnaša hialuronsko kislino, ki vključuje tudi vitamine, minerale in antioksidante. Gre torej za nek lepotni, pomlajevalni postopek.

V kolikor vas zanima več informacij glede mezoterapije in / ali fototerapije ali pa bi se želeli posvetovati z dermatologom, potem obiščite spletno stran dermatološkega centra Derm.