Veselje na plaži naj spremlja krema za sončenje

Kadar se odpravite z družino na bazen ali na morje, nikar ne pozabite na zaščito pred soncem. Kakovostna krema za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem bo tista, ki bo počitnice naredila vesele in brezskrbne. Seveda pa ne smemo pozabiti na prikupne otroške kopalke, ki jih malčki iz leta v leto kar hitro prerastejo. Da bi jim zagotovili brezskrbno igro, plavanje, potapljanje in skakanje v vodo, je nujno, da izberete pravilno velikost.

Če vam časovno ne uspe iti v fizične trgovine, lahko, kaj hitro, nakup opravite tudi preko raznih spletnih strani, kot je to na primer: https://www.gap.si/sl/gapsi/otroske-kopalke-za-decke, in si želene kose zagotovite hitro ter enostavno.

Brezskrbne počitnice so blizu, a imate že vse potrebno, da jih izpeljete brez skrbi? Če še zmeraj izbirate, katera krema za sončenje je primerna za vašega malčka ter brskate za otroške kopalke, nič hudega, danes bomo vaš vodič za nasvet, tako da bo ostalo še nekaj časa za sprostitev.

Kakovostne otroške kopalke

Vsi, ki ste starši, še kako dobro veste, da otroci rastejo kot gobice in praktično prerastejo oblačila včasih že v manj kot enem letu. In to ne velja le za vsakodnevna oblačila, vendar prav tako otroške kopalke. Te uporabimo samo 2-3x na leto, zato je še toliko bolj pomembno, da se malček v njih, ob brezskrbni igri, počuti udobno.

Kakšno pa je merilo za izbiro pravilne številke za otroške kopalke?

Pomembno je, da ima izbran kroj v pasu na voljo še nekaj prostora, ki ga lahko otrok manevrira z napeljano vrvico za zavezovanje, ter da so na bokih in stegnih še ohlapne in nudijo udobje ob aktivnosti. Če je otrok med številkama, priporočamo, da vzamete večjo številko, ter tako nošenje podaljšate.

Kroj ne sme biti:

  • tako velik, da leze dol,
  • ter tako majhen, da ga tišči.

Najbolje je izbirati tako, da svojega malega nadobudneža izmerite in se ob nakupu ravnate po izmerjenem obsegu.

Krema za sončenje z učinkom UVA in UVB

Druga pomembna stvar za brezskrbno preživljanje poletja je krema za sončenje, ki mora biti prilagojena za kožo malčka, ter mu nuditi kar se da močno zaščito pred sončnimi žarki ter nevarnim UV sevanjem. Kreme, prilagojene temu, so namenjene za več tipov kože in skrbijo prav tako za UVA ter UVB zaščito.

Za te mlade in nežne kože je odlično tudi, če vzamete takšno, ki je prav tako vodoodporna, saj ima tako še večji učinek in vzdrži dlje časa. Tako bo ob daljši aktivnosti zaščiten od glave do gležnjev. Ta krema za sončenje kože ne masti, se odlično vpija ter nudi dolgotrajno zaščito. Ob enem ima dodane tudi druge rastlinske izvlečke, ki kožo hidrirajo in pomirijo.

Da bodo počitnice, ali daljši oddih kar se da brez skrbi, ne pozabite na otroške kopalke ter nujna oprema: krema za sončenje. Ob vročih sončnih urah vam svetujemo tudi uporabo primernega pokrivala za glavo, ki vas bo obvarovalo pred opeklinami. Ne pozabite pa tudi na dobro voljo in obilico raziskovanja, ki bo tako vas kot male ljudi, naravnost navdušila.