Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Sanitarne toplotne črpalke so samo ena vrsta toplotnih črpalk, ki jih lahko namestite v svoj dom. Za svoje delovanje uporabljajo zlasti obnovljive vire energije. Toploto lahko črpajo iz podtalnice ali sončne svetlobe. Poskrbijo za temperaturo, ki jo želi imeti uporabnik, in sicer z uporabo prav posebnega kompresorja.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so znane tudi po tem, da lahko bistveno pripomorejo k zmanjšanju stroškov ogrevanja. Zato vam bodo takšen tip toplotne črpalke v veliki meri priporočali tudi strokovnjaki.

Najsodobnejši vir ogrevanja

Sanitarne toplotne črpalke se v tem hipu uvrščajo med najsodobnejše vire ogrevanja. Nimajo vpliva na okolje, njihovo delovanje je izjemno tiho, investicija vanje se zelo kmalu povrne.

Ogrevanje sanitarne vode pod okriljem toplotne črpalke je v primerjavi z drugimi možnostmi veliko ugodnejše. V najboljšem primeru so stroški ogrevanja lahko kar za 75 % nižji od ostalih načinov. Sanitarne toplotne črpalke so do okolja izjemno prijazne. Zmanjšujejo namreč okolju škodljive emisije ogljikovega dioksida v zrak, za kar do 60 %.

Visoka zanesljivost črpalke za sanitarno vodo

Ena od ključnih prednosti, ki vam jo ponujajo sanitarne toplotne črpalke, je tudi izjemno visoka zanesljivost. Če se boste namreč odločili za nakup tovrstne toplotne črpalke, je zelo majhna možnost, da jo boste morali kdaj zamenjati zaradi pomanjkanja ustreznih energentov.

Vemo, da sončnih žarkov, vode in zemlje namreč ne bo nikoli zmanjkalo in to jim daje tako visoko zanesljivost. Pridobivanje toplote iz teh vrst virov je ravno zato še najbolj logična rešitev.

Toplotne črpalke za majhna stanovanja

Sanitarne toplotne črpalke so izjemno dobrodošle naprave tudi za manjša stanovanja. Zasedejo namreč zelo malo prostora. Pogosto jo zato uporabniki nameščajo v počitniške prostore. Ne nazadnje jo lahko namestite na steno. Oglejte si različne tipe toplotnih črpalk tukaj https://www.atlas-trading.si/toplotne-crpalke-za-sanitarno-vodo.

Poleg tega ne boste potrebovali za razliko od drugih vrst toplotnih črpalk rezervoarja za shranjevanje še neporabljenega energenta. Njihovi edini energenti so namreč okolje, v katerem se sanitarne toplotne črpalke nahajajo.