Ravno klasične kuhinje so največkrat masivne

Razlika med kakovostjo različnih kuhinje je lahko zelo velika. Kot prvo je pomembno, kdo klasične kuhinje dela, ali pa tudi drugih vrst, kje ste jo kupili oz. kje ste jih gledali in predvsem iz kakšnega materiala je izdelana. Če gledamo različne vrste kuhinj, potem kaj hitro ugotovimo, da so ravno klasične kuhinje izdelane največkrat iz masive, kar pomeni skoraj da doživljenjsko garancijo na kvaliteto in vzdržljivost omar. Seveda ni nujno, da klasične kuhinje narejene iz masive, lahko so tudi iz iverala, so pa najpogostejše masivne.

Zelo je pomembno, če se odločite za naročilo klasične kuhinje pri mizarju ali pa jo kupite v kakšnem salonu kot že v naprej sestavljeno ali pa celo tipsko. Razlika je v tem, da pri izdelavi po naročilu lahko menjate material, medtem ko pri v naprej izdelanih ne morete. Klasične kuhinje Kuhnca izdela na primer tako povsem po naročilu, torej vaših željah, kot ima tudi tipske, pri katerih z doplačilom lahko menjate tudi material.

Masivne klasične kuhinje so boljša izbira

Če se že odločate med tem, ali kupiti masivo ali izdelano iz furnirja, potem je zagotovo boljša izbira masiva. Sicer ima masivne klasične kuhinje Kuhnca kot tudi čisto vsi ostali trgovci po višji ceni, ampak zavedajte se, da je to vse na račun kakovosti. Tudi masiva je kot neobdelan material veliko dražja kot iveral in posledično se pozna tudi razlika v ceni. Ne nazadnje se morate zavedati tudi drugačnega, veliko boljšega občutka, ki ga nudi masiva, saj je občutek veliko bolj domač.

Masivne klasične kuhinje v ruralnih območjih

V zadnjih letih lahko opažamo zelo zanimiv vzorec, da hiše, ki se nahajajo v mestnih jedrih in tam, kjer je veliko ljudi, klasičnih kuhinj praktično nimajo več, temveč se lastniki bolj odločajo za nakup modernega dizajna. Ravno nasprotno pa je v ruralnem območju, kjer pa najdemo samo klasične kuhinje, če pa že kje moderne, pa so to v vikend hiškah, pa še to je bolj redko.