Računalnik za popotnike

Pod znamko ASUS najdemo zelo pestro ponudbo računalnikov, ki so pisani na kožo popotnikom. Ne le turistom, ki se odpravljajo na drugi konec sveta, temveč vsem, ki veliko časa preživijo na poti. Med ASUS prenosniki in tablicami bodo nekaj zase našli poslovneži, šolarji, turisti in drugi uporabniki, ki potrebujejo računalnik tudi takrat, ko niso doma. V nekaterih primerih bo prišel prav prenosnik, v drugih pa bo bolj ustrezen tablični računalnik ASUS – le izbrati je treba pravi izdelek.


ASUS prenosniki in tablice imajo kar nekaj skupnih lastnosti, ki so pisane na kožo popotnikom. Med njimi so seveda glavne lastnosti, ki jih pri takšnih računalnikih iščemo. Tako prenosni kot tablični računalniki ASUS so zelo mobilni, torej lahki in kompaktni. Tablice imajo na tem področju nekaj prednosti, čeprav se tudi kompaktni prenosniki že približujejo primerljivim dimenzijam in teži.

Prav tako prenosniki in tablice znamke ASUS vso potrebno povezljivost, da se na poti izkažejo za uporaben pripomoček. Povezljivost z brezžičnimi omrežji Wi-Fi je seveda že samoumevna pri vseh sodobnih napravah, ASUS prenosniki in tablice pa se gotovo povezujejo še preko Bluetooth povezave. Nekateri modeli omogočajo uporabo SIM kartice in dostop do mobilnih omrežij, kar je v mnogih primerih velik plus.

Nekateri tablični računalniki ASUS imajo operacijski sistem Windows, tako da se brez težav povezujejo s prenosnimi in namiznimi računalniki ter delo na vseh napravah poteka povsem nemoteno. V vsakem primeru se bodo takšne naprave izkazale za zelo uporabne, saj lahko na poti povsem zadostijo celo potrebam zahtevnih poslovnih uporabnikov.