Prenosljive posteljice

Pri nakupu prenosljive posteljice lahko za nasvete prosite prodajalca, prijatelje ali znance.

Tudi nakup prenosljive posteljice je enako pomemben, kakor če bi kupovali pravo otroško posteljico. Zavedajte se, da v kolikor greste na dopust bo otrok v njej prespal morebiti teden ali več in v kolikor ne bo vredu spal, vam lahko kaj hitro pokvari dopust. V ta nam lahko v trgovinah kupimo najrazličnejše prenosljive posteljice. Kako se bo katera obnesla pri našem otroku je vsekakor težko vedeti, je pa jasno, da je smiselno povprašati za mnenje in zadovoljstvo pri določeni posteljici. Tudi prodajalci nam lahko v takšnem primeru svetujejo, pokažejo, povedo prednosti in slabosti pri kakšni posteljici in tudi na internetu lahko pogosto najdete kakšne komentarje.


Mnogi so sicer prepričani, da pogosto subjektivno mnenje ni najboljše, a če več mamic ali staršev meni, da postelja ni primerna in da ima določene slabosti, si verjetno ne izmišljujejo in je verjetno res nekaj na tem. Vsaka prenosljiva posteljica bi morala, preden pride na trg skozi testiranja. Na teh tesiranjih strokovnjaki preverijo, če je primerna, da v njej spi otrok in kakšne so možnosti, da se med spanjem poškoduje. Res je, da skozi testiranje ne gredo vsi izdelki, vendar le kakšen izdelek iz serije in da je lahko možnost, da je določena serija slaba.

Tako ni nič nenavadnega, da so inšpektorji določene izdelke že preklicali in so jih morali proizvajalci odstraniti iz trga ali pa menjati za boljše. Pri posteljici, ki se uporablja za potovanja je tako, da se je ne kupi že pred otrokovim rojstvom, kar pomeni, da imamo kar nekaj časa, da lahko razmislimo o nakupu, se posvetujemo in morebiti počakamo celo na kakšno akcijo. V kolikor se odločite za nakup je smiselno, da posteljico vzamete v nevtralni barvi, ker jo boste lahko lažje prodali dalje ali uporabili tudi za drugega otroka.

V kolikor se odločite za modro ali roza barvo, pomeni, da jo boste težko uporabili kasneje pri nasprotnem spolu, prav tako pa boste omejeni glede prodaje. Prenosljiva posteljica ima ograjo, vendar slednja ni zelo visoka in lahko otrok brez težav pride iz posteljice. Prav zaradi tega nikakor ni smiselno, da bi otroka dalj časa puščali sami, da ne bi morebiti splezal iz postelje in se podal na kakšno neljubo raziskovanje stanovanja.

Na morju pa tako ali tako ni smiselno puščati otroka samega, vendar moramo vselej biti v bližini in imeti oko na posteljici. Ograjica postelje ima mrezo, ki je pogosto zelo fino pletena, je pa res, da so te posteljice iz sintetičnega blaga, kar pomeni, da so lahko v poletnih mesecih precej vroče. V kolikor ni kroženja zraka je stanje še precej slabe. Odsvetuje se, da bi se v posteljo dajali kakšni dodatni vzglavniki ali blazine, saj slednje še otesnijo prostor in naredijo še toplejše ozračje. Glejte, da bo otrok pokrit vremenu in temperaturam primerno in da bo imel vselej na voljo dovolj zraka. Pod takšnimi pogoji bo otroku zagotovo udobno ispal, se spočil in nas tudi po spanju navduševal s pozitivno energijo.

Prenosljive posteljice za otroke kupujte v nevtralnih barvah.