Otroci so nori na supanje

Supanje je iz leta v leto, vedno bolj priljubljen vodni šport. Moderno supanje se je s Havajev razširilo po celem svetu. S supanjem si krepimo ravnotežje, se nadihamo svežega zraka in uživamo v naravi. Otroško navdušenje nad tem vodnim športom sploh ne preseneča, saj gre za celostno rekreacijo, ki je primerna prav za vsakogar.

Poletje je idealen čas, ko lahko otroku dopustite malce več svobode. Dober način, da se otroku utrdi samozavest je seveda njegov lasten, otroški sup, ki je narejen posebaj zanj. Otroški sup bo lažje kontroliral in z njim manevriral po vodi.

Lastnosti otroškega supa

Otroški sup je optimiziran na manjše proporce, če otrok uporablja standardni sup, bo ob velikem stegovanju levo in desno, sup zvijalo in zanašalo. Z otroškim supom, otrok teh težav nima, saj je sup ožji in ima manjši volumen, kar pripomore k boljši kontroli in usmeritvi supa. Sam otroški sup je tudi lažji in optimiziran na manjšo nosilnost, kar otroku zagotavlja zabavnejše in varnejše supanje.

Skrivnost supanja je v tehniki

Supanje je šport, ki je primeren in tudi dosegljiv vsem, vendar vseeno je pri njem zelo pomembna tudi sama tehnika. Najprej je pomembno pravilno veslanje, zato se za otroke priporoča otroško veslo. Prvailno veslanje je namreč osnova za dobro in učinkovito supanje. Če vas na deski zgrabijo mravljinci pomeni, da se morate malo prestopiti in utrditi aktivnost supanja. Kakor pri vseh športih se tudi pri supanju priporoča začetniški tečaj, kjer se sezanimo z opremo, pravilno tehniko in pravili supanja ob bližini obale, kjer so tudi kopalci.