Moja spletna stran mi ni všeč!

Čas hitro teče, tehnologija pa se spreminja še hitreje. Moja spletna stran, ki je bila še pred nekaj leti ultra moderna in sodobna, je danes zastarela. Sicer še služi svojemu namenu, a že na prvi pogled se vidi, da ni bila narejena včeraj, ampak kar nekaj časa prej. Sodobna izdelava spletne strani temelji predvsem na dizajnu, saj je ta bistven za lep izgled oziroma končni videz celote. Vsekakor je pomembno tudi to, kar se skriva v ozadju, a preproste predstavitvene strani s tega vidika danes tehnično spet niso tako zelo zastarele. Vsekakor pa je zastarel sam dizajn oziroma zasnova strani, saj na tem področju vsako leto vladajo novi trendi.

Kakšna je moja spletna stran in kakšna bi morala biti?

Moja spletna stran mi je bila pred nekaj leti, ko je bila narejena, zelo všeč. Ma kaj všeč, enkratna je bila! Danes pa me pri njej moti tisoč in ena stvar. Predvsem pa se mi zdi, da so fotografije čisto premajhne in da je sam dizajn premalo izčiščen. V osnovi sicer že gre za responsive dizajn, ki je osnova za vse sodobne spletne strani. Gre za to, da mora izdelava spletne strani upoštevati različne velikosti zaslonov, na katerih se bo stran prikazovala. Obiskovalci namreč brskajo po spletu tako na mobilnih telefonih kot na tablicah in računalnikih, poleg tega pa imata lahko tudi dva telefona ali računalnika zelo različne dimenzije zaslona. Responsive dizajn omogoča, da je prav pri vseh velikostih spletna stran pregledna, funkcionalna in lepa.

Predelava ali izdelava spletne strani?

Najprej sem razmišljala o tem, da bi svojo spletno stran dala le predelati. A se je kmalu izkazalo, da se to skoraj ne splača. Ko namreč enkrat začneš pisati seznam, kaj vse bi bilo treba spremeniti, je ta enako dolg, kot če bi se izdelave spletne strani lotil na novo. Izdelava spletne strani je sicer lahko dokaj zakompliciran proces. Tako postane predvsem takrat, ko ne veš točno, kaj hočeš oziroma imaš zelo zakomplicirane želje. Tako je bilo takrat, ko sem prvič dala delati spletno stran. Sedaj že vem, da morajo biti moje želje najprej jasne meni. Predvsem pa vem, da mi ni treba misliti prav na vse. Važno je le, da približno povem, kaj bi rada, za vse ostalo pa poskrbi super ekipa pri ms3.si.