Leseni objekti vseh vrst

Pri uporabi lesa v gradbeništvu si lahko privoščimo zelo veliko svobode – oblikovati je možno najrazličnejše objekte, od preprostih lesenih struktur do celotnih stanovanjskih hiš. Opcij je veliko, praktično vsak pa bo našel kakšno leseno konstrukcijo tudi za svoje želje in potrebe.

Lesene hiše

Ena možnost so celotne lesene hiše, ki že ponujajo več opcij. Zelo priljubljene so recimo lesene brunarice, ki navdušujejo z neprekosljivo vizualno podobo in edinstvenim vtisom lesene zgradbe. Lesene brunarice so izdelane pretežno iz lesa in ponujajo tudi razne funkcionalne prednosti, v končni fazi pa gre seveda za kompletno stanovanjsko hišo, ki se v svoji vlogi odlično obnese.

Lesene brunarice so le primer lesenih hiš. Obstajajo tudi druge možnosti pri gradnji hiš pretežno iz lesa, prav tako lahko lesene konstrukcije uporabimo v zgradbah, ki sicer koristijo kombinacijo različnih materialov, ne izključno lesa.

Drugi leseni objekti

Še bolj je les uporaben za izdelavo manjših objektov, saj je material zelo prilagodljiv in enostavno dostopen. Priljubljeni so leseni nadstreški, ki spet ponujajo zelo posrečeno kombinacijo estetskih in funkcionalnih lastnosti. Najpomembneje je seveda to, da zagotavljajo zaščito pokritemu prostoru, bodo pa leseni nadstreški vsekakor tudi vizualno veliko dodali k objektu, ki ga spremljajo.

Drug primer priljubljene lesene konstrukcije so terase, ki so pravzaprav zelo primerljive z nadstreški. Tudi v tem primeru je možno vse izdelati kar iz lesa, tako da bomo na koncu uživali v dovršeni vizualni podobi in optimalni uporabnosti urejenega prostora. Terase pogosto dopolnjujejo še leseni nadstreški ali druga kritina, kar omogoča še boljši izkoristek razpoložljivega prostora.

Redno srečujemo še mnoge druge vrste lesenih objektov. To so recimo manjše lope, skladišča, garaže, delavnice in podobne zadeve, nenazadnje pa tudi hiške v drevesih, vrtne ute in drugi objekti, ki jih skorajda spregledamo ob razgledu po okolici hiše. V vsakem primeru pa prednosti lesa zelo izstopajo.