Izolacija mansarde se osredotoča predvsem na streho

Vemo, da je pri mansardi izjemnega pomena, kako je izolirana njena streha. Samo z ustrezno izolacijo strehe in ostalih delov bomo najbolje preprečili pretirano pregrevanje ali izgubljanje toplote.

Znano je namreč, da stare strehe nad praznim podstrešjem nimajo primerne izolacije ali pa so povsem brez nje. Ravno zato je potrebna kakovostna izolacija mansarde oziroma strehe. Za strešnike je značilno, da so postavljeni direktno na letve, in sicer brez sekundarne kritine. Toplotna izolacije mansarde oziroma strehe se polaga med špirovce in tudi pod njih. Ponavadi je izbrani material kar kamena volna. Cenovno je tak material najbolj ugoden. Prav tako je zelo enostaven za polaganje in dobro zapolni vse odprtine. Pomembno dejstvo je tudi to, da je kamnena volna povsem negorljiv material, kar nam omogoča izjemno varnost. Priljubljena je tudi izolacija mansarde z vpihovanjem posebnih celuloznih vlaken. Konstrukcija mora biti v takšnem primeru popolnoma zrakotesna.

Povprečna cena za tovrstno izolacijo debeline 25 centimetrov je 11 evrov na kvadratni meter. Najugodneje pa bomo cenovno prišli skozi, če bomo storitev naročili kar preko spleta. Na njem oglašujejo mnoga znana slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s polaganjem izolacije, tudi na mansardah oziroma strehah.

Izolacija ravne strehe velja za ugodno in koristno storitev

Izolacija našega doma je izjemno pomembna. Predvsem se to pokaže v poletnih in tudi zimskih dnevih, ko so temperature ekstremne. Če nimamo primerne izolacije, potem lahko na dolgi rok izgubimo veliko energije in s tem tudi denarja.

Izolacija ravne strehe ima pri tem še posebej pomembno vlogo. Da bo ta res dobro izolirana in bo delovala dolgo let, se je potrebno obrniti na prave strokovnjake, ki jih pri nas ne manjka.

Izolacija ravne strehe v današnjem času velja za ugodno storitev, ker je konkurenca takih podjetij, ki se ukvarja s tem področjem, velika. Najbolj pa se nam tovrstno storitev splača naročiti kar preko spleta. Spletne cene so namreč najbolj ugodne, kakovost pa je povsem enaka kot tista, ki bi jo naročilo po nekoliko višjih cenah.