Lastnosti laserskih nivelirjev višje kvalitete

Laserski nivelirji višje kvalitete Bosch GCL-25 ponavadi nudijo obe možnosti uravnavanja (ročno in avtomatsko), kar daje uporabniku možnost izbire.

Visoka vzdržljivost
V večini primerov laserski nivelirji postanejo neuporabni, če se kakšen notranji del naprave poškoduje. Še posebno pri delu na prostem ali na gradbiščih lahko pride do močnih udarcev, če se naprava prevrne in pade nekaj metrov nižje. Zato je zelo pomembno, da ima laserski nivelir močno in robustno konstrukcijo, ki se lahko spopade tudi z močnimi udarci in padci. Notranji deli naprave morajo biti dobro zaščiteni, če pa gre za rotacijski laserski nivelir, naj bo rotacijski motor dobro pritrjen, saj se pogosto poškoduje kot prvi. Naprava mora imeti tudi odpornost proti različnim elementom, kot so prah, delci in voda ter mora biti dovolj vzdržljiva, da zdrži tudi v najtežjih pogojih.
Enostavna nastavitev in uporaba
Kot vsa tehnična orodja, so tudi laserski nivelirji nekoliko komplicirani. Veliko visokokakovostnih laserskih nivelirjev je težje nastaviti in včasih za pravilno namestitev porabimo ogromno časa. Ampak na srečo obstajajo tudi takšni, ki kljub številnim funkcijam omogočajo preprosto nastavitev in uporabo npr. preko gumbov, preprostih ukazov in digitalnega zaslona. Dober laserski nivelir nam ne bi smel vzeti preveč časa za preprosto namestitev in mora biti tudi preprost za uporabo, tako da ga tudi začetniki uporabljajo brez večjih težav.
Veliko načinov pritrditve
Dober laserski nivelir ima veliko načinov pritrditve. Ker napravo lahko uporabljamo na veliko različnih površinah, na gradbiščih, znotraj in zunaj, moramo na vseh teh mestih imeti možnost pritrditve. Ponavadi je omogočena pritrditev na stene, stebre, tračnice itd. Nekaterih laserskih nivelirjev ne moremo pritrditi na tripod stojalo, kar je lahko problematično, če moramo laser uporabiti nekje na prostem. Zato mora biti dober laserski pripomoček takšen, da ga lahko pritrdimo praktično na vsako možno podlago.