Lasersko odstranjevanje dlak omogoča, da se dlak znebite za vedno

Ženske se spopadamo s številnimi nevšečnostmi in ena izmed njih je pri mnogih tudi poraščenost z dlakami. Zaradi tega je poseganje po številnih metodah in pripomočkih vse pogostejše, saj je ženska rada urejena in lepa na videz. Eden izmed najbolj učinkovitih načinov za trajno odpravljanje telesne poraščenosti je lasersko odstranjevanje dlak.

Toda ali je lasersko odstranjevanje dlak res varna metoda? Seveda je, če se izvaja s pomočjo medicinskih laserjev. Poraščenost pa ne prizadene in moti le ženske, ampak se s to nadlogo spopadajo tudi moški. Čeprav je ta težava ponavadi kozmetične in estetske narave, pa pri ženskah lahko nastopi tudi zaradi hormonskih nepravilnosti.

Na kaj morate biti pozorni, če se odločite za lasersko odstranjevanje dlak?

Ko se odločate za lasersko odstranjevanje dlak, preverite ponudnike in njihove ponudbe. Kajti v poplavi informacij, ki jih potrošnik prejme, lahko postane precej zmeden. Prva stvar na katero morate biti najbolj pozorni, je naprava. Če dlak ne odstranijo z medicinskim laserjem, potem iščite novega ponudnika.

Komu boste zaupali lasersko odstranjevanje dlak, je druga pomembna točka, za katero se zagotovo odločite, če z laserjem upravlja strokovno usposobljeno in izkušeno osebje z večletnimi izkušnjami. Pred samim postopkom se posvetujte in postavite vprašanja, ki vas zanimajo. Med drugim tudi preverite ali je poskrbljeno za vso higieno.

Ima lasersko odstranjevanje dlak nezaželene učinke?

 

Če strokovno osebje medicinski laser za odstranjevanje dlak uporablja pravilno in strokovno, potem ni skrbi, da bi imeli težave na področju kože ali okoliških tkiv. Prav tako tudi ne poročajo o vplivih na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj, kjer se lasersko odstranjevanje dlak pogosto izvaja.

Za nosečnice in doječe matere se lasersko odstranjevanje dlak ne priporoča. Prav tako tudi pri osebah s kožnimi boleznimi in vnetji kože ter osebami, ki jemljejo katero od kontraindiciranih zdravil.

Dlačice si trajno lahko odstranite na skoraj vseh delih telesa

Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za moške, kot ženske, ob posvetu dermatologa in privoljenja staršev pa ga opravljajo tudi pri mladoletnih osebah. Trajno si dlačice lahko odstranite praktično na vseh delih telesa, razen neposredno okoli oči.

Najpogostejša območja za lasersko odstranjevanje dlak so noge, pazduhi, bikini predel, brčice, brada, okoli bradavičk, roke, trebuh, hrbet in med obrvmi. Nekateri predeli so bolj značilni za ženske, drugi za moške. Za boljši rezultat si pred prvo terapijo vsaj 4 tedne dlačic ne pulite ali depilirajte, ali vsaj 2 tedna ne belite ali svetlite.