Kakšna bo za implantat cena?

Zobni vsadki odpirajo različne možnosti za učinkovito zdravljenje, a običajno niso edina možna izbira v določenem primeru. Ponujajo seveda edinstvene prednosti in čisto možno je, da se izkažejo za daleč najboljšo izbiro. Upoštevati pa moramo tudi nekatere razlike, ki jih ima v primerjavi z drugimi možnostmi implantat, cena je lahko ena izmed teh.

Zdravljenje z implantati je pogosto nadstandardno, pri samoplačniških storitvah pa tako ali tako pričakujemo določene stroške. Če k temu dodamo še možnost izbire med različnimi materiali in izdelki, je za implantat cena pravzaprav kar nekoliko nepredvidljiva. Ne pozabimo še na vse ostale stroške, treba bo opraviti kar nekaj pregledov, potrebovali bomo tudi dodatne protetične izdelke. Povsem upravičeno se vprašamo, kakšna bo za implantat cena in kako se ta primerja z drugimi rešitvami.

Cena za posamezen implantat

Najbolj enostaven je izračun stroškov za posamezne implantate. Na ta način lahko primerjamo tudi ponudbo različnih zobozdravnikov, saj do cenikov brez težav dostopamo kar preko spleta. O tem, koliko stane zobni implantat, se lahko pozanimamo na https://www.artident.si/zobozdravnik-cenik/, kjer so navedene vse relevantne storitve.

Običajno pričakujemo, da bo za posamezen implantat cena okoli 500 evrov, kar je dobra orientacija za primerjavo ponudbe. Seveda je možno najti tudi cenejše in dražje ponudbe. Pri bistveno cenejših ponudbah ne moremo pričakovati dobrega rezultata, dražje ponudbe pa lahko ponudijo nadstandard pri izdelkih in storitvah, a niso nujno ključnega pomena za uspeh zdravljenja in končno izkušnjo.

Cena za obsežnejše storitve

Zdravljenje z implantati včasih vključuje še bistveno več posegov in izdelkov, kar moramo upoštevati pri izračunu končnih stroškov. Nekatere storitve lahko podajo določeno ceno, tako da imamo okvirne stroške že navedene – to recimo velja za storitev all on 4 in za druge celotne proteze. Včasih pa se bo treba posvetiti izračunu za posamezne storitve in izdelke, ki jih vključuje obsežnejše zdravljenje.