Kako izbrati ustrezno dodatno zdravstveno zavarovanje

Veliko ljudi je pri sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja zelo zmedena in neodločna, saj je na tržišču ogromno zavarovalnic in različnih zavarovalnih paketov, ki nudijo takšne in drugačne ugodnosti in prednosti.

Pri izbiri zavarovalnice je potrebno biti pazljiv, predvsem pa se ni potrebno odločiti za prvo zavarovalnico, ki se vam ponudi. Mnenja glede različnih zavarovalnic lahko poiščete na spletu ali pa morda vprašate koga za mnenje, ki ima sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje tam, kjer ga nameravate skleniti vi.

Cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja so zelo različne in se razlikujejo glede na to kje sklenete zavarovalno polico ter za kakšno kategorijo oziroma višino zavarovalnega paketa gre. Začetne cene dopolnilnega zavarovanja so nekje 34 evrov.

Kdo lahko sklene dodatno zdravstveno zavarovanje?

Dodatno zdravstveno  zavarovanje potrebuje praktično vsaka oseba. Dodatno  zdravstveno zavarovanje je možno skleniti pri različnih zavarovalnicah, ki ponujajo mnogo ugodnosti. Dodatno zavarovanje traja eno leto seveda z možnostjo podaljšanja, če se ne odločite za prekinitev pogodbe in izbiro druge zdravstvene zavarovalnice. Dodatno zavarovanje lahko sklene vsak, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Republiki Sloveniji in ima v Sloveniji urejeno državljanstvo. Dodatno zavarovanje lahko sklene vsak oziroma ga lahko sklene takrat, ko mu preneha veljati status študenta, dopolni 26 let, se redno prvič zaposli, ko postane družbenik d.o.o ali pa d.n.o

Kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje?

Ko ste dobro premislili in se odločili za določeno zavarovalnico, potem jo morate kontaktirati in pripraviti vaše osebne podatke ter podatke o družinskih članih, seveda le v primeru, da želite zavarovati tudi njih pri tej zavarovalnici. Nato vam bo agent svetoval, kateri zavarovalni paket bi bil za vas najbolj primeren, če zavarovalnega paketa še niste izbrali. Dodatno  zdravstveno zavarovanje lahko uredite osebno na sedežu oziroma izpostavi izbrane zavarovalnice, preko elektronske pošte ali pa preko mobilnega telefona.

Urejeno dodatno zdravstveno zavarovanje je zagotovo velika prednost in olajšanje, saj ne boste v skrbeh, da bi ob morebitnih poškodbah morali kriti zdravniške storitve iz svojega žepa.