Cena profesionalnih čistilnih pripomočkov

Profesionalno čiščenje se bistveno razlikuje od običajnega pospravljanja po domačem gospodinjstvu. Predvsem se razlikujejo pripomočki, ki so za profesionalno uporabo močno izboljšani, tako v zmogljivosti kot v funkcionalnosti. Vsekakor pa je res, da bo na primer za profesionalni visokotlačni čistilec cenabistveno višja, kot smo jo vajeni pri pripomočkih za vsakdanjo rabo. Poleg tega profesionalne naprave zahtevajo nekaj več pozornosti pri redni uporabi, predvsem pa je treba poskrbeti za vzdrževanje – servis Karcher je dobra izbira za izdelke te priljubljene blagovne znamke.

Različni stroški

Najprej moramo upoštevati že stroške nakupa. Visokotlačni čistilci so v izvedbi za običajna gospodinjstva na voljo že za okoli 100 evrov, medtem ko je za profesionalni visokotlačni čistilec cena bistveno višja – že vstopni modeli za profesionalno rabo stanejo vsaj kakšnih 500 evrov, da ne omenjamo naprednejših naprav, ki hitro zahtevajo več tisočakov.

Ne smemo pozabiti na to, da zgolj sama naprava včasih ni vse, kar potrebujemo za učinkovito čiščenje. Ne glede na to, ali gre za visokotlačni čistilec, sesalnik, parni čistilec ali kakšno drugo napravo, je treba pogosto dokupiti še nekatere dodatne pripomočke, na primer pištole, nastavke in podobne zadeve. Tako za osnovni visokotlačni čistilec cena še ni dokončna, ko izberemo napravo – prepričati se moramo, da so v znesku vključeni dodatki, ali pa moramo prišteti še ceno za te.

Stroški na dolgi rok

Omenili smo že servis Karcher, ki poskrbi za dobro delovanje naprav na dolgi rok. Prav servis Karcher in podobni posegi predstavljajo določene stroške pri redni uporabi, upoštevati pa moramo še porabo energije in stroške morebitnega potrošnega materiala.