Zanesljivo ogrevanje v hladnih zimskih dneh

Pozimi moramo imeti zanesljiv in zmogljiv ogrevalni sistem, ki nam ponuja prijetne in udobne stanovanjske prostore. Naloga seveda ni lahka, pogosto je treba narediti več deset stopinj Celzija temperaturne razlike v primerjavi z okolico. Ravno v najhladnejših zimskih dneh se izkaže, kako pomembno je, da imamo zmogljiv in zanesljiv ogrevalni sistem. Nekateri sistemi lahko pokažejo določene pomanjkljivosti in se nanje ne moremo vedno povsem zanesti.

V neki meri je tak sistem lahko tudi toplotna črpalka, ki pridobiva energijo za ogrevanje iz okolja. Če temperature dlje časa vztrajajo globoko pod lediščem, iz ozračja ne bo možno pridobiti dovolj energije, da bi lahko uspešno ogrevali velike stanovanjske prostore. Tako toplotna črpalka, ki črpa energijo iz zraka, ni najbolj priporočljiva izbira v okolju, kjer lahko pričakujemo hladne zime. Na srečo imamo na voljo alternativne izvedbe, s katerimi lahko pričakujemo boljše rezultate. Eno možnost ponujajo črpalke, ki pridobivajo energijo iz okoliške zemlje ali iz podtalne vode, lahko pa za zanesljivo ogrevanje v hladnih zimskih dneh poskrbi tudi hibridna toplotna črpalka, ki je v mnogih primerih zelo posrečena rešitev.

Hibridna toplotna črpalka

Hibridna izvedba prinaša ločen sistem za dogrevanje, na katerega se lahko povsem zanesemo tudi v najhladnejših zimskih dneh. Tako ne bo treba sklepati kompromisov, izkoristimo lahko ključne prednosti različnih ogrevalnih sistemov.

Hibridna toplotna črpalka še vedno ponuja varno in učinkovito ogrevanje preko celega leta, pričakujemo lahko nizke stroške in zanesljivo delovanje. V mrzlih zimskih dneh pa se lahko zanesemo na sistem za dogrevanje, ki ga prinaša takšna toplotna črpalka. To je sistem, ki deluje običajno na plin ali elektriko, s tem pa pomaga pri ogrevanju stanovanja, če sama toplotna črpalka ne zmore zagotavljati ustrezno visoke temperature. Tako ima hibridna toplotna črpalka kar nekaj prednosti, s katerimi zagotavlja izvrstno izkušnjo pri ogrevanju stanovanja v vseh mogočih situacijah.