Polet z balonom in zip line sta posebni doživetji

Prvi polet z balonom se je zgodil leta 1783 in kmalu zatem so ljudje ta edinstvena vozila začeli uporabljati za različne namene. Danes se uporabljajo za različne dejavnosti, od turističnih voženj do znanstvenih raziskav. Ena izmed najbolj priljubljenih uporab je turistični polet z balonom.

Več si lahko preberete na naslovu https://www.mojedarilo.com/ca/30/polet-z-balonom-ali-helikopterjem. Mnogi ljudje uživajo v umirjeni vožnji z njim, kar je odličen način, da si z nove perspektive ogledajo nekatere najlepše pokrajine na svetu. Letenje z njim je priljubljena dejavnost tudi na sejmih in festivalih. Včasih se uporabljajo tudi v oglaševalske namene. Podjetja jih pogosto uporabljajo za promocijo svojih izdelkov ali storitev na zabaven in privlačen način.

Kaj je zip line?

Zip line je naprava, ki se uporablja za pomoč pri premikanju ljudi ali predmetov z ene točke na drugo. Sestavljena je iz kabla, običajno jeklenega, ki je napeljan med dvema točkama. Oseba ali predmet, ki se premika, je na jeklenico pritrjena s pasom, vrvjo in karabinom. Zip line je pogosto na voljo v adrenalinskih parkih na prostem. Včasih se uporabljajo tudi kot prevozno sredstvo na gorskih območjih, kjer ni cest ali mostov. V nekaterih primerih se zip line uporabljajo celo za gašenje požarov iz zraka! Ta pustolovščina je lahko zelo zabavna! Ko se z veliko hitrostjo spuščate po zraku, vas prevzame adrenalin. Vendar je lahko ta dogodivščina tudi nevarna, če ne upoštevate varnostnih navodil. Prepričajte se, da veste, kaj počnete, preden ga preizkusite!

Polet z balonom je posebno doživetje

Polet z balonom je odličen način za ogled znamenitosti vaše destinacije iz ptičje perspektive in je lahko resnično čarobno doživetje. Nekaj nepozabnega je v tem, ko se nežno dvigaš po nebu, obkrožen z dih jemajočimi razgledi. Če se še nikoli niste peljali z njim, vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali čim bolje izkoristiti izkušnjo: oblecite se primerno. Ne pozabite, da boste veliko časa preživeli na prostem, zato se oblecite v udobna in ohlapna oblačila. Polet z balonom običajno poteka zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je vreme hladnejše. Na zbirno mesto pridite zgodaj, da se boste lahko prijavili in pripravili na vožnjo. Pred vzletom bo vaš pilot podal varnostno navodilo. Bodite pozorni na njegove besede. Ko ste v zraku, se sprostite in uživajte v razgledu. Če imate fotoaparat, posnemite nekaj fotografij, da ohranite spomine.

Prava stvar za pustolovce

Adrenalinski turistični zip line je dejavnost, ki je v zadnjih letih vse bolj priljubljena in vam bo pospešilo srce. Razgledi so neverjetni, vznemirjenje med vožnjo pa nepozabno. Če iščete pustolovščino, je spust z jeklenico zagotovo prava stvar za vas. To je avanturistično doživetje, ki ga ne smete zamuditi. Če iščete vznemirjenje, je to prava aktivnost za vas. Pomembno je, da poiščete ugledno podjetje, pri katerem boste rezervirali avanturo. Pomembno je, da se zavedate varnostnih tveganj. Čeprav je na splošno varno, pa pri vsaki fizični dejavnosti vedno obstaja možnost poškodbe. V Sloveniji imamo enega največjih tovrstnih parkov v Evropi in sicer se nahaja v dolini Krnica. Pri spuščanju dosežete lahko hitrost do 60 kilometrov na uro, obenem pa imate razred na Zgornje Posočje.