Okusno ekološko lešnikovo in mandljevo maslo

Verjetno ste že poskusili opevano arašidovo maslo. Arašidovo maslo je nekaj zelo okusnega in uporaba masla je zelo enostavna in vsestranska. Mogoče pa ste se kot navdušenec arašidovega masla spraševali tudi o tem, če obstaja maslo tudi iz drugih priljubljenih oreščkov. Na tem mestu vam lahko predstavim dve masli, to sta lešnikovo maslo in mandljevo maslo. Meni osebno so lešniki in mandeljni božanski, zato se nisem dolgo odločala za to, ali bom poskusila maslo ali ne. Svoje lešnikovo in mandljevo maslo sem naročila v spletni trgovini Bizdravo, kjer sem bila zelo zadovoljna s storitvijo.

lesnikovo-masloOkusno ekološko lešnikovo maslo, ki sem ga dobila v trgovini Bizdravo je brez dodane soli, brez sladkorja in brez palmanovega olja. Je odličen dodatek k prehrani, saj je lešnikovo maslo odličen vir linolne in alfa-linolne kisline ter vitamina E in B6. Lešnikovo maslo vsebuje nekje 15 g beljakovin in je primeren tudi za vegane. Enako velja tudi za ekološko mandljevo maslo. Tudi mandljevo maslo slovi po enakih prednostih kot lešnikovo ali nenazadnje tudi arašidovo.

Uporaba lešnikovega in mandljevega masla je seveda enostavna. Lešnikovo ali mandljevo maslo lahko uporabite kot namaz ali pa kot dodatek k različnim jedem. Sama lešnikovo ali mandljevo maslo dodajam v smoothije in peciva, ali pa maslo namažem na krekerje oziroma kruh. V kolikor imate radi oreščke, vam vsekakor priporočam, da poskusite tako lešnikovo, kot tudi mandljevo maslo. Zagotovo vam ne bo žal. Privoščite si nekaj okusnega in zdravega še danes.