Nova tehnologija nam olajša življenje

USB C kabel je najnovejša vrsta serijskega vodila in postaja vse bolj priljubljen, saj naprave prehajajo na uporabo novih priključkov. V primerjavi s starejšimi vrstami imajo številne prednosti, vključno z višjimi hitrostmi prenosa podatkov, večjo močjo in lažjo združljivostjo z novejšimi napravami. USB C kabel ima to prednost, da podpira hitrost prenosa podatkov do 10 Gb/s, kar je dvakrat hitreje kot prejšnja generacija. To pomeni, da lahko velike datoteke ali pretakanje videa in zvoka prenašate veliko hitreje kot prej. USB C kabel podpira tudi večji prenos energije kot starejše vrste. To pomeni, da lahko hitreje polnijo naprave in pomeni tudi več energije za naprave, ki jo potrebujejo kot so na primer prenosniki in tablični računalniki.

iPhone 13 je najnovejši Applov telefon

iPhone 13 mobilni telefon ima velik ekran, nadgradnjo sistema kamer in še več. Obstajajo tudi različice iPhone 13 mini, pro in pro max. Ima A15 Bionic procesor, ki je visoko zmogljiva rešitev za obdelavo podatkov z nizko porabo energije. Temelji na arhitekturi Arm Cortex-A15 MPCore in ima številne izboljšave, zaradi katerih je idealen za uporabo v zahtevnih aplikacijah kot so igre, razširjena resničnost in virtualna resničnost. Izdelan je po 28 nm postopku in lahko zagotavlja do 2,5 GHz procesorske moči. Vključuje tudi vgrajeni pospeševalnik nevronske mreže, ki lahko zagotovi do 5 TOPS zmogljivosti umetne inteligence. Na voljo je v enojedrni in štirijedrni različici.

USB C kabel ima številne prednosti

USB C kabel je bolj združljiv z novejšimi napravami. Številni najnovejši pametni telefoni, tablični in prenosni računalniki uporabljajo priključke tega serijskega vodila, zato je njegova uporaba najboljši način za zagotavljanje združljivosti. USB C kabel je najnovejši standard z novo vrsto priključka. Priključek je manjši in obojestranski, zato ga je veliko lažje uporabljati. Če iščete nov način povezovanja naprav ali jih želite hitreje polniti, je vsekakor vreden razmisleka. Standard 3.0 uporablja nov protokol za prenos podatkov, imenovan SuperSpeed, ki omogoča veliko višje hitrosti prenosa podatkov. Ena od odličnih lastnosti novega protokola je, da je združljiv s starejšimi različicami. To pomeni, da lahko obstoječe stare naprave 2.0 uporabljate z vrati 3.0 in obratno.

Lastnosti mobilnega telefona iPhone 13

iPhone 13 je opremljen z najnaprednejšim zaslonom LCD. Zaslon Super Retina XDR razširja dinamični razpon in izboljšuje kontrastno razmerje za osupljive podrobnosti in globoko črno barvo. To je najsvetlejši in najbolj živahen zaslon doslej. Ima vodoodpornost po definiciji IP68, ki je mednarodni standard za zaščito pred vdorom prahu in vode. Ta standard določa zahteve za ohišja, ki so namenjena preprečevanju vdora trdnih tujkov in vode v določenih pogojih. Ohišja z oznako IP68 so zasnovana tako, da ne prepuščajo prahu in drugih trdnih delcev ter ščitijo pred potopitvijo v vodo na globini do 1 metra za največ 30 minut.

Na voljo je več modelov

Na voljo je v več različicah: iPhone 13 Mini, Pro in Pro Max. Najmanjši in cenovno najugodnejši model ima 5,4-palčni zaslon OLED, čip A15 Bionic in 128 GB prostora za shranjevanje, srednji model ima večji zaslon, 256 GB prostora in 6 GB delovnega pomnilnika in nadgrajen sistem kamere z izjemno širokokotno in telefoto kamero. Največji in najdražji model ima 6,7 palčni zaslon.