Najboljša skrb za traktor

Brez traktorja večine kmetijskih opravil preprosto ne bi mogli opravljati. Gre za ključen pripomoček v zbirki opreme vsakega kmetovalca, zato se splača za traktor tudi dobro poskrbeti, da bo vedno v vrhunski formi in pripravljen na delo.

Vzdrževanje in servis

Kako enostavno bo skrbeti za traktor je do neke mere odvisno od znamke. Res so na primer za Zetor rezervni deli bolj dostopni kot za kakšne manj znane ali manj priljubljene znamke, prav tako se serviserji na pogosto uporabljane znamke in modele bolj spoznajo in ni težko najti primernega strokovnjaka.

Pomembno je, da najdemo za svojo znamko dobrega serviserja. Ta poskrbi tako za redna vzdrževalna opravila kot za morebitna popravila. Poleg tega so na voljo nadomestni deli, kar je spet nekoliko odvisno od znamke, saj so za Zetor rezervni deli razpoložljivi v široki zbirki kosov, za nekatere druge znamke so na zalogi le najnujnejši izdelki, morda pa bo treba vsak kos posebej še naročiti. Vsekakor bo največ sreče s kosi priljubljenih znamk, na primer Fendt, Ursus, John Deere, Same in Zetor. Rezervni deli so sicer le ena izmed prednosti dobrega servisa, še več poudarka je treba dati na storitve vzdrževanja in popravil.

Oprema traktorja

Traktorji se med seboj precej razlikujejo, predvsem imajo različno opremo. Traktorske luči na primer niso vedno najbolj prepričljiv element na traktorju in se pogosto celo nadgrajujejo. Seveda je precej odvisno od tega, v kakšnih okoliščinah vozilo uporabljamo – morda traktorske luči sploh ne bodo prišle v poštev, ker se vedno vozimo le podnevi in ni treba imeti pretirano močne in učinkovite osvetlitve. Vsekakor pa traktorske luči že dobro ponazarjajo pomen opreme za traktorje. V poštev pridejo še mnogi drugi kosi, ki lahko močno nadgradijo funkcionalnost vozila, predvsem pa olajšajo delo. Tudi za te zadeve lahko poskrbi dober serviser, morda bo imel kose že na zalogi.