Koliko stane catering?

Pri naročilu catering postrežbe nas gotovo zanima, koliko nas bo vse to stalo. A hitro ugotovimo, da je zelo težko predvideti točno ceno. Kot velja za mnoge druge opravke pri organizaciji dogodkov, pridejo v poštev mnogi dejavniki, ki jih vnaprej ne moremo točno poznati, zato se moramo tudi glede cene nekoliko prilagoditi. Najbolj relevantna je za catering cena na osebo, ki predstavlja kolikor toliko uporabno oceno stroškov. Na ta način lahko primerjamo različne ponudnike in ponudbe, preden se odločimo za pravo rešitev.

Različne vrste cateringa

Največ na ceno za catering vpliva izbira jedi. To odraža za catering cena na osebo, ki je odvisna predvsem od ključnih odločitev, torej tudi od predvidenega menija. Odločimo se lahko za zelo raznolike menije, ki razumljivo prinašajo zelo različne cene.

Na eni strani je priljubljena izbira kompleten obrok z več hodi in prilagodljivo zbirko jedi. Pogosto gre za samopostrežni bife, ki ponuja nekaj za vsakogar. V tem primeru bo za catering cena na osebo seveda nekoliko višja, saj gre za prilagojeno ponudbo po naročilu.

Na drugi strani imamo zelo posrečene rešitve tudi v nekoliko bolj okrnjeni ponudbi. Verjetno bo za catering cena na osebo bistveno nižja, če se odločimo le za eno vrsto jedi. Točno določeni meniji so pri raznih ponudnikih pogosto že opremljeni s ceno in lahko stroške vnaprej predvidimo. Posebej ugodna možnost pa je naročilo kakšnih manjših prigrizkov, na primer sladkih ali slanih hladnih jedi, ki lahko spremljajo določene priložnosti.

Cena je odvisna od detajlov

Veliko je torej odvisno od samega dogodka. Za catering cena na osebo ustreza dogodkom z različnim številom udeležencev, seveda pa se spreminja glede na druge lastnosti. Pri izbiri menija imamo običajno bolj malo svobode, saj je ustreznost jedi odvisna od vrste dogodka. Lahko pa se odločamo še o mnogih drugih storitvah in dodatkih, ki vplivajo na ceno cateringa.