Kateri je najboljši postopek varjenja?

Orbitalno varjenje je postopek, s katerim lahko dosežete prvovrstne rezultate. Zagotavlja namreč vrhunskost, ki jo z drugi postopki varjenja težko dosežemo. Zato zagotovo predstavlja enega od najboljših postopkov za varjenje nerjavečega jekla in drugih materialov. Za dosego takšnih rezultatov se uporablja pulzni varilni tok oziroma TIG postopek, ki omogoča boljši in bolj natančen zvar. Če želite izboljšati svojo proizvodnjo, je orbitalno varjenje vsekakor pravo za vas!

Boljši nadzor in boljši rezultati

Glavna prednost, ki jo ima orbitalno varjenje pred drugimi postopki, je ta, da je sam postopek veliko lažje nadzorovati. Prav zato je lažje izključiti možne napake, ki nastanejo zaradi človeškega faktorja in drugih vzrokov. Vsak zvar, pri katerem je bilo uporabljeno orbitalno varjenje, je možno ponoviti s popolnoma enakim postopkom. Tako bomo dobili tudi popolnoma enak rezultat. Takšna vrsta varjenja je zato primerna za doseganje najbolj zahtevnih standardov, ki jih z drugimi postopki ne moremo doseči. Poleg tega pa je sam postopek tudi zelo hiter, s čimer se izboljša časovna učinkovitost proizvodnje.

Orbitalno varjenje je namreč tako zelo učinkovito predvsem zato, ker je vnaprej sprogramirano. Prav zato je možnost napak toliko manjša kot pri drugih postopkih. Takšen varilni postopek lahko bolje nadzorujemo oziroma imamo nadzor tudi nad rezultati. Bolj ko je zvar kakovosten, manj bo nanj vplivala korozija in manj nevarnosti je za puščanje ali druge napake. Napake v proizvodnji so namreč lahko zelo drage, saj je treba produkte z napako zavreči. Če preprečimo napake, bomo zavrgli manj produktov, hkrati pa bomo z bolj natančnim postopkom varjenja porabili tudi manj materiala.

Kje kupiti potrebno opremo?

V kolikor morda razmišljate o tem, da bi lahko orbitalno varjenje izboljšalo vašo proizvodnjo, obiščite sqs.si. Zaposleni v tem podjetju so namreč strokovnjaki za varjenje. Z njihovo pomočjo lahko izberete pravilni postopek varjenja in dosežete popoln zvar. To pomeni, da dosežemo zvar brez kakršnih koli vidnih napak ali udrtin. V podjetju namreč točno vedo, kakšne so prednosti in slabosti določenega varilnega postopka in kaj vse je treba upoštevati, da dosežemo tisto, kar želimo. Znali vam bodo pomagati in svetovati, predvsem pa vam bodo znali razložiti, zakaj je prav orbitalno varjenje varilni postopek prihodnosti!