Jedilne mize za notranje in zunanje prostore

Druženje ob dobri hrani in pijači je zagotovo še prijetnejše, če sedite za mizo, ki ponuja veliko mero udobja. Te so lahko različnih oblik, velikosti, izdelane iz najrazličnejših vrst materialov. Nekatere sodijo v notranje prostore, spet druge so zasnovane posebej za zunanje.

Preden si izberete povsem novo jedilno mizo, premislite zlasti o tem, koliko najmanj oseb bo za njo večinoma sedelo, kako velik je vaš jedilni prostor, ne nazadnje tudi o vrsti materiala. Kupci takšnega pohištva še vedno na prvo mesto postavljajo les, še posebej ko gre za opremljanje notranjih bivalnih prostorov.

Najpomembnejši pohištveni element v jedilnici

Poleg stolov je miza zagotovo najpomembnejši pohištveni kos v jedilnici. Ravno zato je treba izbrati takšno, ki bo za obedovanje pa tudi za druženje prijetna, udobna in dovolj trpežna. Izjemno pomembno je tudi to, da se stilsko dovolj ujame s prostorom.

Na trgu so vam na voljo jedilne mize najrazličnejših vrst. Nekatere so lesene, druge izdelane iz kovine, pri določenih je prisotno tudi steklo. Dobrodošla izbira so tudi raztegljive. Ne nazadnje pa lahko izbirate tudi med simpatično zasnovanimi kavnimi ali klubskimi mizicami.

Priročne in uporabne vrtne zložljive jedilne mize

Te so zagotovo središče vsake vrtne garniture. Še posebej so zaželene takšne, ki so zložljive, saj so nadvse priročne in uporabne. Med seboj se razlikujejo zlasti glede na namembnost. Jedilne vrtne mize so še posebej dobrodošle, če radi uživate v nedeljskih kosilih na prostem. Na voljo so vam tudi posebne otroške, ki pa so po velikosti ter višini nekoliko drugačne.

Za večje skupine ljudi so dobra izbira pivske, bistro vrtne pa so na sploh klasične predstavnice vrtnih miz. Primerne so za vse, ki radi uživajo v pitju kave na balkonu, terasi ali vrtu.

Okrogle jedilniške mize so med najbolj priljubljenimi

Kuhinjske mize so torej lahko različnih oblik. Med najbolj popularnimi so okrogle. Te se še posebej dobro obnesejo v manjših prostorih. Omogočajo udobno sedenje večih oseb, zavzamejo pa precej malo prostora. Praviloma so narejene iz masivnega lesa ali pa so kombinirane iz kovine ter stekla. Za manjše prostore so dobra izbira tudi raztegljive. V običajnem stanju zavzamejo le malo prostora, v raztegnjenem pa zagotavljajo udobno sedenje razširjene družine ali pa prijateljev.

Najmoderneje zasnovane jedilne mize so izdelane v kombinaciji kovine, stekla ter še drugih vrst materialov. Njihova površina je najpogosteje lakirana. Na trgu lahko najdete zelo pestro izbiro vseh vrst po precej dostopnih cenah.

Več pestre izbire jedilnih miz pa najdete na spletni strani dom24.si.