Izjemna rešitev za krive zobe

Le redkokateri posameznik se lahko pohvali s povsem zdravimi in lepo oblikovanimi zobmi. Če ne drugega, nam v ustni votlini ni všeč barva zob ali pa kakšna manjša nepravilnost, ki si jo želimo že leta odpraviti, a nikakor ne najdemo pravega časa in morda poguma.

Kar precej ljudi težijo tudi krivi zobje, kar jim preprečuje, da bi se v javnosti vsaj enkrat nasmejali iz srca ter pri tem ne bi skrivali svojih zob. K sreči sodobna ortodontija ponuja izjemno učinkovite rešitve, kot je na primer nevidni zobni aparat oziroma Invisalign.

Kdo pomaga izbrati primerni zobni aparat?

Vemo, da so dandanes na voljo številne vrste aparatov, ki omogočajo ravnanje in primerno postavitev zob na svoje mesto. Med drugim je še vedno precej aktualen tisti z zvezdicami, a se ga mnogi otepajo, ker je preveč viden. Zlasti to velja za odrasle osebe, ki jim nošenje zobnega aparata že tako in drugače predstavlja precej veliko oviro.

Vsekakor si primernega aparata za vašo situacijo v ustni votlini ne morete izbrati kar sami. Za to namreč poskrbi ortodont, ki si ga morate najprej izbrati. Pri nas je na voljo kar nekaj izjemno priznanih ordinacij, kjer delujejo vrhunski ortodonti. Med drugim velja preveriti ambulanto OrthoDental, ki se odlično predstavlja tudi na spletu. Kateri aparat za zobe, bo najboljša izbira za vas, je torej predvsem odločitev ortodonta, ki se za to odloča zlasti na podlagi zahtevnosti zdravljenja oziroma terapije.

Invisalign je odlična izbira tudi za zdravljenje težjih nepravilnosti

Kar nekaj let se na veliko piše ter govori o zobnem aparatu, ki je pri uporabi skorajda povsem neviden. Imenuje se nevidni zobni aparat, pogosto tudi Invisalign. Zanj se lahko odločajo številni, tudi tisti, pri katerih je zdravljenje bolj zahtevno. A končno besedo o tem, ali je Invisalign terapija primerna tudi za vas, vsekakor poda ortodont.

In kaj pravzaprav je Invisalign? Da je takšen aparat skorajda povsem neviden, še zdaleč ni edina prednost, po kateri se odlikuje. Ponaša se namreč še z drugimi, ki pa jih ni prav malo.

Snemljiv in preprost za uporabo

Aparat za zobe je lahko snemljiv ali nesnemljiv oziroma fiksen. Invisalign aparat za krive zobe sodi v kategorijo snemljivih aparatov za oblikovanje zob. Slednje za uporabnika pomeni precej manj obiskov pri ortodontu. Kljub temu pa mora za to sam bistveno bolj poskrbeti za dosledno in pravilno nošenje.

Ena od večjih prednosti, ki nam jo lahko ponudi nevidni zobni aparat, je torej snemljivost. Prav tako se ponaša tudi po svoji preprosti uporabi. Zlahka se ga sname in zlahka namesti nazaj. Še najbolj priročen je za vse tiste, ki morajo takšen aparat zaradi določenih obveznosti nujno sneti, na primer za določene športnike ali pa glasbenike.

Aparat za zobe, ki je izdelan iz najbolj kakovostnih materialov

Ključno vlogo pri zdravljenju oziroma terapiji krivih zob imajo tudi materiali, ki so vključeni v izbrani aparat za zobe. Invisalign je narejen iz najbolj kakovostnih materialov, kar se čuti tudi pri nošenju. Slednje je izjemno udobno in skorajda nimamo občutka, da bi v ustih kaj nosili. Tudi drugi ljudje skorajda ne opazijo, da smo uporabniki pripomočka za učinkovito ravnanje zob.