Dodatna projekcijska oprema

V nekaterih primerih je možno projektor preprosto priklopiti na računalnik in usmeriti v steno, in že lahko uživamo v zadovoljivi projekciji. A to se zgodi le izjemoma, gotovo pa ne, če imamo kolikor toliko visoke standarde glede kakovosti projekcije. V večini primerov je nujen vsaj najem projekcijskega platna profesionalne kakovosti, pogosto pa je treba priskrbeti še drugo dodatno opremo.

Projekcijsko platno

Najem projekcijskega platna je pogosto ponujen v kompletu z izposojo projektorja, pri čemer je vsekakor pametna ideja, da vzamemo oboje skupaj. Prav tako pa je možno najeti projekcijsko platno tudi posebej, kar je prava rešitev za tiste, ki imajo svoj projektor, a nimajo platna. Tudi platno je namreč razmeroma draga oprema, sploh če iščemo profesionalno kakovost. V vsakem primeru je najem projekcijskega platna prava ideja za tiste, ki želijo res zagotoviti kar se da kakovostno projekcijo – še posebej pri uporabi projektorja v presvetlih prostorih ali pa pri uporabi manj zmogljivega projektorja.

Druga oprema

Tako kot najem projekcijskega platna je v kompletu izposoje projektorja pogosto tudi osnovna oprema, kot so kabli. Napajalni kabel in kabel za povezavo z virom slike sta načeloma dovolj za delovaje projektorja, a glede na vrsto vira ter načrtovano postavitev opreme bo treba morda priskrbeti posebne kable ali podaljške. Če projekcijo spremlja tudi zvok, je treba za zvočni sistem običajno poskrbeti posebej. Res je, da imajo tako računalniki kot projektorji pogosto že vgrajene osnovne zvočnike, a ti nikakor niso primerni niti za manjše dogodke. Zvočni sistemi so včasih tudi v ponudbi podjetij, ki ponujajo najem projektorjev, a ne vedno.